Trailerlæsning

HJÆLP TIL TRAILERLÆSNING

FÅ EN HEST DU KAN LÆSSE ROLIGT HVER GANG


Hvis du har problemer med at læsse din hest i trailer - eller bare godt kunne bruge nogle værktøjer, så det går let HVER gang - så vil jeg rigtig gerne hjælpe dig.


Jeg har trænet omkring 1000 heste i trailerlæsning siden 2012, så tør godt kalde mig ekspert i trailerlæsning. 


Pga mine mange års erfaring, kan jeg læse og mærke hestene hurtigt, og jeg ved, jeg kan læsse alle heste. Nogle gange skal der to træninger til, men tit er det nok med en.


Det spændende for mig er så også, at kunne guide dig, så du også kan håndtere hesten, og hjælpe dig til at vide hvad du skal gøre hvornår.


Selve denne undervisning i, at du får et bedre forhold til din hest -dét elsker jeg. At kunne hjælpe til at transformere et problem mellem dig og din hest - til at I forsår hinanden bedre, og du kan kommunikere mere effektivt. Det er fantastisk at medvirke til hver gang :-)

Jeg har stor erfaring i at se, om hesten er bange og/eller stædig - og mine teknikker kan hurtigt få hesten gjort tryg ved traileren og lydig til at gå frem og blive stående.


Jeg træner derfor som regel hesten først, og derefter tager du over, og lærer min teknik. Jeg har med årerne udviklet min egen metode, som er simpel og effektiv og kan tilpasses til hver hest - meget af det er i virkeligheden dit kropssprog, timing og ro (hvis du er tryg og rolig, bliver hesten det også).

Teknikkerne kan hurtigt læres - og hestene forstår det lynhurtigt. Mange af mine kunder er overraskede over, at de efter 45 minutters trailertræning, selv trækker deres hest roligt op i traileren... 


Hvis du ingen hestetrailer har, kan jeg tage min med, så vi træner i den.
(Kontakt for pris).

Læsse i hestetrailer på en rolig og sikker måde

Undgå de hyppigste fejl - Tilmeld din email og få en mini-guide med mine 5 bedste råd til læsning

Tryg kørsel i hestetrailer med en tryg hest der er læsset roligt

HESTEN SKAL VÆRE TRYG I HESTETRAILEREN


Jeg arbejder ud fra principper om, at hesten først og fremmest skal være (gøres) tryg ved traileren.

Det kan være rigtig svært at se, hvornår hesten er utryg, og hvornår den er stædig - ofte er det en kombination.

Hvis man presser for meget, mens den er utryg, kan den gå i baglås, og miste tilliden til dig og hele ideen.


Men samtidig må vi også erkende, at en hestetrailer ER et meget unaturligt sted for en hest, og det er helt forståeligt, at de kan føle sig utrygge. Så mange heste/ponyer skal presses over nogle grænser, inden de bliver trygge i traileren.

Dette har jeg nogle konkrete og simple værktøjer til at træne, så hesten bliver rolig i hestetraileren, selvom det skramler meget.

Jeg tror på, at vores heste er trygge og lydige, og dejlige at være sammen med, når de har trygge, faste rammer, som vi sætter. 

Asta fra Østjylland

"Hey Iben lille update herfra. Vi har trailertrænet for 2. gang i dag, og hun bøvlede kun på rampen i ca 1 min hvorefter hun gik direkte ind. 

Så trak vi hende til 2-3 gange mere, hvor hun bare gik direkte ind og til sidst næsten travede ind. Så det er en stor succes indtil videre :))"

Marlene fra Østjylland


"Hej Iben. Det er gået fint. De første par gange vi læssede stejlede hun et par gange, men gik efterfølgende ind. I søndags skulle vi køre (...) og der stoppede hun en enkelt gang på rampen, og gik efterfølgende ind. :-)
Tusind tak for din hjælp :-)"

Det skal ikke tage mere end 30 sekunder at læsse en hest


Lyder det vildt?

Men tænk lidt over det... Hvis hesten er tryg og lydig, skal den selvfølgelig bare følge med dig, ligesom den følger med dig andre steder.


Hvis det tager længere tid, er hesten højst sandsynligt ikke tryg nok ved traileren, eller lydig nok  - og vil derfor "diskutere" om du virkelig mener, den der lille kasse, er et sted heste skal opholde sig...


Og hvis den utryghed/uvillighed ikke bliver trænet, så er der stor risiko for, at det udvikler sig den gale vej, og hesten bliver sværere og sværere at læsse.
Og det der ofte sker, er så at den en dag ikke vil læsses, feks, når man skal hjem fra et stævne. Og man ender med at få den læsset på en voldsom og stressende måde.


Så derfor:


Det skal ikke tage mere end 30 sekunder at læsse din hest.


At stå foran en hestetrailer og lokke og hive og skubbe (og hvad man ellers gør) er da også noget af det mest kedelige at bruge sin tid på.

Især hvis man gerne bare vil hjem ;-) 


Hvordan ville du have det, hvis du vidste, du kunne læsse din hest HVER gang
på maks 30 sekunder? 


Jeg kan lære dig hvordan du skal gøre med 1-2 træninger.

Skriv til mig og aftal et besøg til træning.

Trailertræning af utryg fjordhest med Pernille fra Ribe 


"Så fik vi trænet og han var bare en stjerne! Han gik godt nok ud for mig 2 gange men ellers kunne jeg bakke ham ud på rampen og trække op igen, bakke halvvejs ud og ind igen og lukke 2 gange (første gang gik han lige tilbage og mærkede bommen og kom op igen og ellers stod han bare så fint og ventede på at jeg bad ham om at gå ud.
Men det aller fedeste var bare at han virkede SÅ afslappet! HELT FANTASTISK"


Trailertræning at læsse selv af stædig hoppe i Mols med Rikke


"Hej Iben, det gik rigtig godt - først og fremmest havde jeg jo en hest det gik lige op i traileren både ud og hjem Hun tøvede lige lidt på rammen når hun skulle ind, men når jeg så gik frem mod hende bagfra, gik hun op med det samme og stod pænt og ventede når hun skulle ud. Hun var simpelthen så sød.

Endnu en gang tak for hjælpen, det har virkelig hjulpet og givet mig nogle flere “redskaber” at arbejde med. Tak

FOKUS PÅ LYDIGHED


Når jeg underviser i trailerlæsning, har jeg fokus på at hesten er lydig, og det dækker over, at hesten skal respektere dit personlige rum samt følge med frem og stoppe, når vi beder den om det. Dvs. den skal løsne sig for tryk, når du trækker i den, og være lydig og afvente dig, når du beder den om at stå stille eller bakke. Fuldstændig ligesom i ridning.

Jeg træner hestene i lydighed ved traileren, med samme principper som almindelig grundridning: Den skal respektere dig og reagere når du siger frem og stop.
Samtidig er det meget vigtigt, den har tillid til dig, så de opgaver vi giver hesten, skal være til at forstå, og ikke for svære (feks er første step i trailerlæsning bare at hesten træder op på rampen.)


God trailertræning gør ganske enkelt din hest mere lydig og tillidsfuld - I får et bedre tillidsforhold.

Hvis hesten er bange for traileren skal den trænes i trailerlæsning så den bliver tryg

Hemmeligheden er så, at være opmærksom på, hvad man selv gør, og hvornår man måske selv er for passiv eller for anspændt.

Det kan være svært at vurdere selv, hvad man skal gøre anderledes, når det driller.
Og her er det oplagt at få undervisning af en specialist, som kan læse hesten samt vise og forklare, og øve med dig, så du kan lære gode metoder, der passer til netop dig og din hest.

Heste træning så hesten ikk er bange for bagbommen i hestetraileren

Emilie fra Sjælland 


"Hej Iben. Jeg har fået trænet lidt og det har gået rigtig godt!
I går trænede jeg selv og kunne lukke rampen uden hjælp fra andre :-)"

Mange heste har problemer med at ville bakke hurtigt ud. 
Løsningen er IKKE at skynde sig at lukke, men at træne, så hesten bliver tryg ved det skramler, og er lydig til at blive stående.


Jeg er ekspert i at træne heste, der er bange for bagbommen og farer ud af traileren.
Hemmeligheden er at skabe tryghed via ro, faste rammer og gentagelser med en masse skramlen.


Christina fra Nordjylland 


"Læsser ham selv nu, det er så fedt, og kan lukke bag ham uden han vil med mig ud, det har jeg aldrig prøvet før..."

HVAD ER MIN METODE?


Min metode til at læsse i hestetrailer er meget simpel: At sørge for hesten forstår det er ok og rart inde i traileren, og hvis man ikke følger med frem og bliver stående, er det mindre behageligt. Og jeg bliver ved med at bede hesten følge med frem, indtil den gør det - og derefter får den ro og ros.


Det er meget simpelt og hestene forstår det lynhurtigt. Det kræver blot at man er opmærksom på, hvad man selv gør, og ofte er det små ting man skal ændre i sin tilgang, som gør en kæmpe forskel. F.eks. at være opmærksom på, om hesten følger efter dig, eller omvendt... Dette træner vi, når jeg underviser.

Jeg bruger aldrig foder til at lokke med. Det er ikke en langtidsholdbar løsning at lokke hesten op. Vi skal kunne læsse vores heste fordi de er lydige og trygge - uanset omstændighederne.

"Min metode til trailerlæsning understøtter og forbedrer den daglige træning og håndtering af hesten."

Mange kunder (herunder flere professionelle ryttere) siger efterfølgende, at deres hest er blevet nemmere at håndtere i det daglige og i ridning, efter at vi har trænet læsning...

Dels fordi man selv får større fokus på lydighed, og dels fordi hesten lærer at være lydig og tillidsfuld i en utryg/stressende situation, som hestetraileren nu engang er.
Og den tillid hesten får, til sig selv og ejeren, kan den huske til andre situationer.

Hvis man læsser på en stressende og anspændt måde, resulterer det som regel i, at hesten senere ikke vil læsses, fordi den husker alt det stress og pres den følte.


Derfor går jeg ikke ind for pres bagfra, feks. med longer eller pisk - det kan meget ofte stresse hestene.

Hvorimod, at hvis den læsses trygt og lydigt, er det netop det, den husker næste gang, og vil derfor gerne gå op i traileren.


Dette er en stensikker, simpel måde at tjekke sin læsse-metode på - og grunden til jeg altid følger op på kunder: Hvordan er hesten næste gang, den skal læsses? Hvis det endte trygt og lydigt, er den på samme måde næste gang - også selvom der er gået måneder.

Trailerlæsning af pony så den står pænt i traileren

JEG HJÆLPER MED ALLE TYPER TRAILER PROBLEMER:


 • Hesten vil ikke gå ind i traileren primært pga stædighed

 • Hesten vil ikke læsses pga frygt - dårlig oplevelse med traileren 

 • Hesten er bange for bagbommen i traileren, og skramlen bagved

 • Hesten vil som regel læsses, men nogen gange vil den ikke 

 • Hesten er stresset/utryg inde i traileren/under kørsel (kaster sig evt.)

 • Jeg vil gerne kunne læsse min hest helt alene, og læsse af selv

Karins hest ville ikke blive stående i traileren, før jeg kom. Så hun kunne ikke køre med den. Vi øvede at man skal gå frem og blive og vente.
Og derefter kunne vi øve tålmodighed og at tolerere det skramler bagved.

Vil du lære at kunne læsse (og læsse af) din hest trygt og roligt hver gang?

Jeg kan træne din hest og øve med dig, så du selv kan.


I løbet af 1-2 uger kan du være kørende helt uden problemer.

At kunne læsse sin hest selv i hestetraileren kan trænes med en simpel metode

Mange vil gerne kunne læsse deres hest helt selv. Og det kan virke uoverskueligt, hvis man ikke engang kan få hesten op i traileren.


Med simple teknikker kan jeg vise dig, hvordan du skal gøre, for at få en hest du helt selv kan læsse - hver gang. 

Priser på trailerlæsning:


Inkl fri sparring/vejledning over telefon efter sessionen.


Trailertræning pris: 850 kr + kørsel
Kørsel er 7,5 kr/km fra mig til dig. Deles hvis der er andre i samme område.
Følg mig på Facebook for at se hvornår der er ture til dit område og dermed billigere kørsel.

Sjælland: 1450-1550 kr inkl kørsel
Nord- og sydsjælland: 1550 kr.
Jeg samler sammen til ture ca en gang om måneden.


100 kr rabat pr. hest, ved flere heste i samme stald

100 kr rabat ved evt. efterfølgende træning.

Samme ejer med flere heste: 600 kr pr efterfølgende hest.


Kontakt mig gerne for en pris. Tlf: 42955288


Trailerlæsning træning af islændere på hestens præmisser

DETTE FÅR DU MED TRAILERLÆSNING UNDERVISNING AF MIG:


 • Træning så du og hesten bliver trygge (og lydig) ved det hele:
  Læsning, stå inde i traileren og aflæsning - også kørsel hvis behov.
 • Gennemgang og vejledning i din hestetrailer og opbinding, så det er indstillet/fungerer optimalt.
 • Gennemgang/analyse af din hest og dens udfordringer.
 • Konkret undervisning af dig når du håndterer hesten - dit kropssprog
  og timing. Vejledning i hvad du skal gøre, for at hesten har respekt for dig, hvis den f.eks. er stædig, samt lavpraktiske øvelser til at gøre hesten tryg i traileren, og få mere tillid til dig.
 • Træningsplan: vi aftaler sammen hvad du skal øve og hvordan 
 • 3 siders guide med overblik over teknikkerne mv, så du kan huske hvad vi har gennemgået, tilsendt på mail
 • Gratis hjælp og feedback efterfølgende: Du kan skrive, ringe og sende videoer, og så rådgiver og guider jeg dig.
  For mig er det meget vigtig er mine kunder forbliver tilfredse, og er "godt kørende" - også efter mange måneder. 

Rikke fra Nordjylland 


"Atter tusind tusind tak for den fantastiske hjælp Iben. Jeg er ovenud lykkelig og taknemlig for din hjælp som har betydet alt for samarbejdet med min hest <3
Vi er så meget videre sammen og helt gnidningsløst nu :-) "

Sussie fra Østjylland 


"Hej Iben. Det er gået supergodt - alt det du fortalte har hjulpet, hun stod stille mens der blev åbnet og bommen blev taget af...
Det bedste af det hele er at (min datter) gør det meste selv, jeg åbner bare når hun siger det."

Jeg hjælper dig med hestetrailer problemer - indtil de er løst...


Når du vælger at få hjælp af mig til trailerlæsning, får du aldrig at vide "resten må du selv klare" eller "det kan jeg ikke hjælpe dig med".


For mig er opgaven ikke løst, før du du er tilfreds, hesten er tryg og du kan læsse den uden problemer hver gang. 

Alligevel er det yderst sjældent jeg er ude mere end 2 gange. Evt. spørgsmål og udfordringer, kan oftest løses over telefonen evt. ud fra video. Gratis.

Problemheste ved hestetraileren kan trænes i læssetræning med horsemanship. Jeg hjælper med trailerlæsning og kører ofte i Jyland og på Fyn og i Sønderjylland, så jeg kan læssetræne hvis du bor i Odense, Svendborg, Haderslev, Kolding, Vejle, Herning mv.

MIN  MÅDE AT TRÆNE OG UNDERVISE PÅ


Er du i tvivl om, jeg er den rette til at komme og hjælpe dig med trailerlæsning?

Man skal vælge en træner/underviser, som man er tryg ved, og vi er allesammen forskellige.


Jeg er helt nede på jorden som person, og er meget afslappet og rolig, men kan være bestemt, når jeg skal være det.

Jeg gør mit bedste, for at du kommer til at føle dig afslappet og tryg (for ellers bliver hesten det aldrig).


I virkeligheden er jeg selv temmelig følsom, og det hjælper mig til at kunne "mærke" og føle hesten - om den f.eks. er anspændt, bange eller stædig, og på den måde vide, hvordan vi skal håndtere den i situationen.

Jeg brænder for at træne heste og ejere til at blive gode til læsning, og derfor siger jeg tingene ærligt, på en konstruktiv måde.
F.eks. hvis jeg kan se, at læsse-problemet primært skyldes, at hesten får lov til at bestemme for meget, og du skal være mere fast overfor den.


"Hvis hesten i det daglige er lidt uopdragen, er den helt sikkert sværere at læsse,
end en hest der følger med og venter, når man beder den om det."Mange af mine kunder er selv mere eller mindre utrygge ved læsning, og det har jeg stor fokus på, at vi får talt om, så vi kan håndtere det, og man kan få nogle værktøjer og blive tryg ved at læsse sin hest.


Det giver en kæmpe glæde for mig, at kunne hjælpe til, at mine kunder kan få friheden til at læsse og køre uden problemer - samtidig med at båndet til hesten ofte bliver bedre (tillid og respekt). Så jeg siger og viser det bedste jeg kan, hver gang jeg underviser.


Selvom jeg har trænet omkring 1000 heste i læsning, bliver jeg stadig fascineret af alle de forskellige heste-personligheder jeg møder.

Det er spændende hver gang, hvilken hest jeg skal lære at kende og nå ind til i løbet af træningen. De er alle forskellige og ganske enkelt skønne at arbejde med. Jeg elsker det! 


Læssetræning er mere end bare at læsse i hestetrailer...
Det er træning i kommunikation, respekt og tillid, hvor det er aller sværest...


Jeg vil meget gerne vise dig hvordan du skal gøre
og hjælpe dig til at lykkes med det.

Kontakt mig og book en tid til træning:

Læsning i hestetrailer - den ultimative lydighedsprøve for en hest


Det strider imod alt i dens natur, at gå alene ind i et lille rum, den ikke kan komme ud af.


Men hestetraileren er også måden at komme til fede oplevelser på - stævner, rideture mv.

Og det er bare meget sjovere når man starter og slutter turen, med en god og tryg oplevelse med læsning - hver gang. For ikke at tale om, at hesten er meget mere oplagt og frisk til stævne eller tur, når den ikke har hoppet rundt foran traileren i x antal minutter/timer inden køreturen...

Træning af læsning så hesten ikke bakker ud af hestetraileren

SÅDAN FOREGÅR TRAILERLÆSNING MED MIG

 • Træning varer ca 1-1,5 time - indtil vi er tilfredse - og afhænger af hesten
 • Det er bedst at træne læsning i den trailer, du normalt bruger. Vi kan gerne spænde traileren på min bil.
 • Har du ingen trailer, kan jeg tage min med at træne i (Kun i Østjylland - skriv til mig for pris).
 • Jeg træner altid med god plads omkring traileren - så man ikke bliver afhængig af feks en væg i højre side.
 • Støj og færden ved traileren er ligegyldigt - vi skal kunne læsse alle steder, også på en hektisk stævneplads
 • Jeg foretrækker hesten har en stram normal grime på (forklarer mere og hvorfor til undervisningen)
 • Vi træner på den måde, som du også selv skal gøre i det daglige, og vi gennemgår helt lavpraktisk alt fra hvordan du bedst får hesten til at gå frem til hvordan du binder hesten i traileren sikrest samt læsser af.

Modtag tips og tilbud om trailerlæsning - kom med på min liste med nyhedsmails >>

* indicates required

Tina fra Østjylland 


"Hej Iben. Lige en lille update :-) Vi kørte til undervisning i går HELT UDEN PROBLEMER!
Jeg ved ikke hvad der er sket, men nu har vi læsset ham flere gange, hvor han bare er gået op uden nogen sidespring eller stop på rampen!

Tusind tak for din hjælp, vi er lykkelige over at vi ikke skal slåsse med ham :-)

Mvh Tina"

Jytte fra Fyn 


"Hej Iben. Ja det går så fint. Vi kører små ture ca 3 x om ugen. Hun går fint ind og langsomt ud - jeg er så glad og stolt - og taknemmelig for din hjælp.
Hav en god dag og endnu engang 1000 TAK.

DU FÅR MINE VARMESTE ANBEFALINGER.

Kh Jytte"

Husk at følg mig på Facebook og Instagram - der opdaterer jeg løbende
med nyheder, cases og tilbud. 👇👇